Avant garde 2021

Choreographers

Prvi del Žigove točke je inspirirala ikonična Missy Elliott, ki s svojim delom že vrsto let premika meje plesne skupnosti. Z drugim delom pa si želi prikazati svojo avtentično koreografijo. Tako prvi kot drugi del tvorita sožitje različnih stilov in občutkov.

Zagotovo smo se že vsi v neki situaciji počutili kot ‘grdi raček’ družbe. Pa morda le nismo tako grdi kot le drugačni, zaradi česar se včasih počutimo izgubljene in zmedene. Edina konstanta, ki se znajde v naših mislih, je le vprašanje: Se na koncu vseeno odločimo izstopati v vsej svoji drugačni lepoti ali biti del družbene celote? Verjetno največkrat izberemo ravno slednjo- “lažjo” pot.

Tatjana je svojo inspiracijo črpala iz nostalgičnih časov Jugoslavije, ko je pop kultura zaznamovala njeno otroštvo v Srbiji. Najbolj se spominja trenutkov po končanem pouku, ko je komaj čakala, da pride domov in ima plesni koncert v svoji sobi, kamor jo pelje današnja točka. V čase in prostor, kjer se je vse začelo- nazaj v čase, ko je bila ona res ona.

NATARAJ nas pelje na hip hop vožnjo skozi sodobne beate in tripozne melodije. Tokrat gre za preposto zlivanje kreative skozi koreografijo in improvizacijo na krepak udarni glasbeni izbor. Ekipa je v muzikalično plesno simfonijo zavila vrsto tehnik, groovov, hip hop osnov in lastnih občutkov. Točka pa je zaradi vseh elementov polna iskrenega doživljanja glasbe in presenetljivih momentov.

Tafara je plesalka in koreografinja iz Nemčije, ki je del svoje plesne poti preživela tudi v Londonu. Vztrajna plesalka, ki se je na oder podala že neštetokrat, se tokrat v Sloveniji prvič predstavlja kot koreografinja. Njeno točko so inspirirali zabava, glasba in poletno vzdušje.

Ana je izkušena plesalka v različnih stilih, ki je ugotovila, da ne želi spadati v njihove tehnične okvirje. K plesu raje pristopa kot h kreativnem gibanju, ki ga narekuje glasba in čustva, ki jih spodbudi. V svoji koreografiji si želi v osprednje postaviti spreminjajočo se čustveno atmosfero, ki je posledica različnih načinov plesne izvedbe in koreografije.

Navdih za točko je VOGUE SKUPNOST, ki je del LGBTQIA+. Sprejemanje vseh, predvsem pa samega sebe, skupaj z združevanjem plesne tehnike in samozavesti so glavna vodila Urhovega koreografskega izdelka.

Maja Pirc je profesionalna plesalka ob drogu, koreografinja, inštruktorica in lastnica pole dance studia M Kranj. Atletičnost in senzualnost sta razloga, da je njena točka vrhunska. S pomočjo podjetja Lupitpole, pa je s prenosnim drogom danes lahko prinesla del njenega umetniškega sveta tudi na naš oder.

Martinova točka je posledica iskanja samega sebe znotraj plesa. Večino svoje plesne poti je navdih črpal iz svojih vzornikov, zdaj pa je inspiracijo našel v sebi in glasbi.

Lejini plesni začetki so bili zaznamovani z latinsko-ameriškimi plesi. Kljub raziskovanju drugih stilov, je v njej vedno ostal delček te kulture. S svojo točko je povezala vse, kar jo navdihuje v latino kulturi, s stilom, ki ji je blizu danes. Druženje, latino ritmi, strast, ognjevitost in igra so združeni v njeno interpretacijo zabave.

Special guest

Glasbeni gost
Koreografinja: Valentina Zajtl
Plesalci: Rene Abram, Anja Baškovč, Matic Marolt, Valentina Zajtl, Asja Jakopič, Urša Skubic, Tjaša Oštir, Hana Lopatič, Sara Krajnc

Photo gallery

Video gallery

Video gallery